top of page
Naastbos Dutch Beer
5E0B8359.jpg

GESCHIEDENIS

Het biermerk refereert aan het Mastbos, een prachtig bos in de omgeving van Breda. In onze jeugd hebben wij veel tijd doorgebracht in het bos, maar ook nu nog maken we wekelijks een wandeling door dit natuurgebied om tot rust te komen van het drukke stadsleven.

 

Tijdens een van onze wandelingen in het Mastbos (in oktober 2018) kwamen wij, als bierliefhebbers, op het idee om een eigen biermerk te starten. Gedurende deze wandeling waren we al aan het fantaseren over het logo, de flesjes, type verpakkingen, etc. Eerst hebben wij in eigen keuken staan experimenteren met verschillende bieren en smaken.

 

Aan het einde van deze wandeling wisten we een ding zeker; we gaan het bier vernoemen naar het bos waar we op dat moment aan het wandelen waren. Deze creatieve ideeën hadden we immers daar aan te danken. In de afgelopen twee jaar zijn we in gesprek geweest met meerdere brouwerijen. We hebben diverse brouwsels gemaakt met allerlei ingrediënten, op zoek te gaan naar het echte Naastbos bier. Wat ons betreft was het chocoladebier echt een schot in de roos! Daarom hebben we er voor gekozen om te starten met witte- en donkere chocoladesmaken. Hieronder meer informatie over het Mastbos in Breda, zeker een bezoek waard!

5E0B8440.jpg

MASTBOS

Het Mastbos is het oudste cultuurbos van Nederland met veel historie. Graaf Hendrik III van Nassau-Breda, van onze koninklijke familie, heeft het bos vanaf 1515 laten aanleggen.

De naam Mastbos zou verwijzen naar de lange, rechte stammen die voor de masten van boten werden gebruikt. Het Mastbos heeft in de loop der eeuwen hout geleverd voor onder meer de bouw van kastelen en handelsschepen.

In de 19e eeuw is het Mastbos onder andere een jachtterrein geweest van het Nederlandse koningshuis. Tot 1899 behoorde het bos toe aan ons koningshuis, daarna werd de Nederlandse overheid de nieuwe eigenaar.

Tussen de eeuwenoude bomen van het Mastbos in Breda ligt een boswachterspad, dat je langs een rijkdom aan natuurhistorie en dieren brengt: boommarters, reeën, vossen, egels en eekhoorns en een variatie aan vogels.

Naastbos Dutch Beer.jpg
Naastbos Dutch Beer

Email: info@naastbos.com

TEL: +31850020074

BTW: NL854127513b01

EORI: NL854127513

ALGEMENE VOORWAARDEN

KVK: 60941790

bottom of page